Oikein tehty soitinhuolto vaatii alan ammattilaisen kädenjälkeä. Luotettavuus syntyy osaamisesta ja pitkästä kokemuksesta. Pianojen huolto ja korjaus vaatii aina yksilöllistä huomiota. Jokainen vanhempi soitin on yksilö, jota korjatessa on otettava huomioon sen rakenne. Pienimuotoiset pianohuollot ja korjaukset voidaan yleensä tehdä virityksen yhteydessä.Riihimäkeläinen pianonvirittäjä Veli-Pekka Heinonen palvelee sinua Kanta-Hämeessä


Olen kuudenkymmenen vuoden virstanpylvään saavuttanut riihimäkeläinen pianonvirittäjä. Soitinhuolto ja viritys ovat olleet sivutoimista elinkeinoani jo vuodesta 1986 alkaen. Palveluihini kuuluvat pianon ja flyygelin viritys sekä pianojen huollot, pienkorjaukset ja kuntoarviot. Olen valtuutettu pianonvirittäjä ja Suomen pianonvirittäjät ry:n jäsen.


Viritystä ja pianon huoltoa alueilla Riihimäen lähikunnat, Hyvinkää, Loppi

Pääasiallinen toiminta-alueeni on Riihimäki ja sen lähikunnat. Palvelen Riihimäen ja ympäristön lisäksi Hyvinkäällä, sekä Kanta-Hämeessä Janakkalassa, Hämeenlinnassa ja Hausjärvellä. Toimintasäteeni on kuitenkin tarvittaessa ja sovittaessa myös kauempana, noin 100 kilometrin alueella. Sitä kauempaa tulevat kyselyt ohjaan yleensä asiakkaan edun nimissä (lähinnä matkakulujen suhteen) lähempänä asuville kollegoilleni. Varsinaista takarajaa ei kuitenkaan toiminta-alueelleni ole. 


Elinkeinoni sivutoimisuus rajaa erityisesti ilta-aikoina tehtäviä työtilauksia, jolloin pyrin minimoimaan matkoihini kuluvan ajan. Valtaosa pianonvirittäjistä toimii kokopäiväisenä yksityisyrittäjänä, mutta eivät kuitenkaan kaikki. Syy elinkeinoni sivutoimisuuteen on kysynnän ja tarjonnan kohtaamisessa.
Yhteistyökumppanit ja lisätietoa soittimista

Yhteistyökumppaneistani sekä lisätietoa soittimista voit lukea oheisista linkeistä:


Bändisoittimien erikoisliike Musiikki-S Oy
Pianonvirittäjät

Maineikkaan pianotehtaan kasvatti

Olen alkujaankin suomalaisen pianotehtaan kasvatteja. Pääsin aikanani suoraan asepalveluksesta silloiselle Hellas-Piano Oy:n tehtaalle rekrytoinnin kautta. Sain seurata pianon valmistusprosessin eri vaiheita ja työskentelin itse tehtaalla kolmessa eri työvaiheessa: kielityksessä, koneiston kokoamisosastolla sekä viimeisimpänä viritysosastolla, jossa vastuullani olivat ulkomaankuormien lopputarkastukset sekä esimiestehtävät, yhteensä lähes 10 vuotta. 


Minulla oli kunnia saada työskennellä muun muassa legendaaristen pianonrakennusammattilaisten, kuten Kaarlo Palomäen ja Kalevi Lindqvistin sekä monen muun alan ekspertin ohjauksessa. Muistelen heitä aina lämmöllä, kuten myös tuolloista työnantajaani Hellas-Piano Oy:tä.