Oikein tehty soitinhuolto vaatii alan ammattilaisen kädenjälkeä. Luotettavuus syntyy osaamisesta ja pitkästä kokemuksesta. Pianojen huolto ja korjaus vaatii aina yksilöllistä huomiota. Jokainen vanhempi soitin on yksilö, jota korjatessa on otettava huomioon sen rakenne. Pienimuotoiset pianohuollot ja korjaukset voidaan yleensä tehdä virityksen yhteydessä.Maineikkaan pianotehtaan kasvatti

Kuulun siihen 60 vuoden iän saavuttaneeseen ammattikunnan "harvenevaan joukkoon", joka on ammentanut kokemuksensa ja oppinsa suomalaiselta pianotehtaalta. Pian asepalveluksen suoritettuani hakeuduin aikanaan lehti-ilmoitusrekrytaatiolla Hellas piano Oy:n pianotehtaalle. Siellä toimin erilaisissa tehtävissä kuten kielityksessä sekä koneiston kokoonpano -linjalla. Työskennellessäni viritysosastolla, olivat vastuullani ympäri maailmaa lähtevien pianojen lopputarkastukset ennen pakkaamista ja kuormaamista. Viimeisimpänä tehtävänä olivat Hyvinkäällä Hellas-Piano Oy:n silloisessa uudessa pianotehtaassa esimies- ja valvontatehtävät. Kaikessa tässä kului lähes vuosikymmen.

Minulla oli kunnia saada työskennellä muun muassa legendaaristen pianonrakennusammattilaisten, kuten Kaarlo Palomäen ja Kalevi Lindqvistin sekä monen muun alan ekspertin ohjauksessa. Muistelen heitä aina lämmöllä, kuten myös tuolloista työnantajaani Hellas-Piano Oy:tä.

 

Riihimäkeläinen pianonvirittäjä Veli-Pekka Heinonen palvelee sinua

 

Pianojen virittäminen ja huolto ovat olleet ammattinani jo vuodesta 1986. Olen Hellas-Pianon ja F-musiikin valtuuttama pianonvirittäjä ja olen  suorittanut Suomen pianonvirittäjät ry:n pääsykokeen eli näytetyön hyväksytysti vuonna 1988 ja olen yhdistyksen jäsen. Valtaosa pianonvirittäjistä Suomessa on kokopäivätoimisia yrittäjiä. Kunkin työkenttä, erikoistuminen sekä asuin- ja elinympäristö kuitenkin ohjaa ja määrittää toimintaedellytykset ja markkinat. Puhutaan siis "kysynnän ja tarjonnan laista." 

 

Itse olen ollut alusta asti sivutoiminen –ja näin varmasti tulee olemaan loppuun asti. Koska toimintani tapahtuu vapaa-ajalla se rajoittaa jossain määrin ilta-aikoina tehtäviä toimeksiantoja jotka suuntautuvat pitemmälle kuin 50 km yhteen suuntaan. Sen sijaan muina aikoina – ja todettakoon nyt vielä tässä yhteydessä että siirryttyäni vakituisesta toimestani osa-aika eläkkelle vuoden 2024 alusta –on mahdollisuus neuvotella ja sopia pianohuoltojen toteutuksesta lähestulkoon minne tahansa ja milloin tahansa! :-)

Yhteistyökumppanit ja lisätietoa soittimista

Yhteistyökumppaneistani sekä lisätietoa soittimista voit lukea oheisista linkeistä:


Bändisoittimien erikoisliike Musiikki-S Oy
Pianonvirittäjät